www.cyberartspro.com  
+90 212 274 8190
E-Postayı Düzgün Görüntüleyemiyorsanız arrow1  
icon-linkedIn icon-twitter icon-rss
Logo
space
 
header-image

space

Ayın BGYS Teknolojisi:
Olay Müdahale


header-image

SOC / SOME ekipleri kurum içerisindeki kaynakların korunması ve siber saldırı sırasında gerekli önlemleri almakla yükümlüdür.

Bu ekipler kurumların kaynaklarını doğru biçimde organize ederek gerekli uyarıların oluşturulması, saldırı sırasında saldırının şeklinin ve amacının belirlenmesi gibi birçok görevde rol almaktadır.

Devamı
space
space
Geçtiğimiz ayın ISO 27001
BGYS açısından değerlendirmesi


header-image
COVID-19 sebebiyle evden çalışma sistemine zorunlu ve hızlı bir şekilde geçen kurumlar için bilgi güvenliği zafiyetleri daha da artmış oldu.

Pek çok kurumun henüz EDR, ZTNA, CASB, NAC, DNS Firewall, Olay Müdahale ve MFA gibi bilgi güvenliği teknolojilerine yatırım yapmaması riskleri daha da artırdı.

Pandemi dönemimde, kurumların BGYS uyumluluğuna daha fazla ihtiyaçlarının olduğu daha net görüldü. Aşağıdaki ISO 27001 Madde ve Kontrollerine özel önem vermenizi tavsiye ederiz.
Devamı
space
 
COVID-19 Döneminde Atak Yüzeyinde
Köklü Değişim Yaşanıyor


header-image

Her krizi fırsat bilen siber saldırganlar, pandemi dönemini de bir fırsat olarak görüp, uzaktan çalışmanın getirdiği güvenlik risklerinden yararlanmak için her geçen gün saldırılarını yoğunlaştırıyorlar.

Ani olarak gelişen bu süreçte, çoğu şirket ve kamu kuruluşları yeterli güvenlik testleri yapamadan, uzaktan çalışma modelini devreye almasıyla birlikte, oldukça kısıtlı olan siber güvenlik uzmanlarına, daha fazla iş yükü getirmiş oldular. Uzaktan çalışmaya herkesten çok aşina olan siber korsanlar saldırılarının niteliklerini de hızlı bir şekilde güncelliyorlar.

Devamı
space
space
EBA Siber Saldırılara
Maruz Kaldı


header-image

Hackerlar sadece finansal ve kamu kuruluşlarını değil, öğrencilerin kişisel verilerinin de peşine düşüyor.

Okullara yönelik siber saldırıların 3 kat arttığına değinen uzmanlar, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, Eğitim Bilişim Ağı’nın (EBA) canlı ders sayısının büyük oranda artmasına karşın, çok yüksek düzeyde kullanım trafiğine ulaşması sebebi ile küresel ölçekte dikkat çekerken, siber saldırılara maruz kaldığını bildirdi.

Devamı
space
space
Dünyada İlk Siber Saldırıya Bağlı Ölüm

header-image

Sağlık kuruluşlarına yönelik siber saldırılarda bir ilk yaşandı. Düsseldorf Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, 10 Eylül Perşembe günü yerel saatle 03:00’te fidye yazılımı saldırısına uğrandığı ve hastane sisteminin çöktüğü belirtildi.

Devamı
space
space
Covid-19 Aşı Çalışmalarına
Yönelik Saldırılar


header-image
Bugün Covid-19 salgını ile ilgili, 155’ten fazla kurum, özel şirket ve üniversitenin aşı geliştirme çalışmaları yürüttüğü ve yavaş yavaş insanlar üzerinde test edilmeye başlandığı biliniyor.

Yapılan açıklamalara göre, bilgisayar korsanlarının bu çalışmaları çalmaya yönelik girişimlerinin olduğu belirtiliyor.

Saldırganların amacının diğer ülkeleri sabote etmek değil, yapılan çalışmalar hakkında istihbarat toplamak ve kendi aşılarını daha hızlı geliştirmek için araştırmaları çalmak olduğu belirtiliyor.
Devamı
space
Logo

Söz konusu siber hizmetler olduğunda, tüm kurumlar
her şeyin en iyisini talep eder ve her şeyin en iyisini de hak eder. Siber dünyadaki tecrübelerimizi, sanatçı hassasiyeti ve titizliği ile çalışan diğer kurum ve kişilerle
bir araya gelerek, sıradanlık değil sanat talep eden kurumların hizmetine sunuyoruz.

Her ne yaparsak yapalım içinde “sanat” hep var olacak. CyberArts
olarak bu bizim sözümüz.

space
icon-Linkedin icon-twitter icon-rss
 
Mail listesinden çık
www.cyberartspro.com  
+90 212 274 8190